موزه ی جدید باهاوس: ویمار ، آلمان- New Bauhaus Museum:Weimar, Germanyرقابت بین‌المللی برای موزه جدید باوهاوس در ویمار
پیشنهاد طراحی برای موزه باوهاوس جدید توسط 5+1AA Studio، ساختمانی را به تصویر می‌کشد که ضمن هم‌راستایی با بافت تاریخی، فضایی نوین و مدرن را در شهر تعریف می‌کند. این موزه به‌طور استراتژیک در نزدیکی گاوفروم وایمار قرار گرفته و میدان عمومی اطراف را بهبود می‌بخشد و پارک‌های شهر را به یکدیگر متصل می‌کند، که در نتیجه چشم‌اندازی غنی از منظر شهری ایجاد می‌شود.

به‌عنوان رهبر پروژه، مسئولیت توسعه این طرح را در رقابت بین‌المللی بر عهده داشتم. تمرکز طرح بر هماهنگی ساختمان با بافت شهری وایمار، پایداری، فضاهای انعطاف‌پذیر برای فعالیت‌های فرهنگی و تعامل پویا میان نور و سایه بود. این طرح، موزه را به‌عنوان یک مرکز فرهنگی پرجنب‌وجوش برای جامعه در نظر گرفته است.

این پروژه از میان بیش از ۵۰۰ پیشنهاد بین‌المللی انتخاب شد و به مرحله دوم رقابت راه یافت و نوآوری معماری خود را به نمایش گذاشت. (منبع: .(5+1AA Studio, 2011




پنجره ای رو به تهران- WINDOW TO TEHRAN
رقابت بین‌المللی برای مجتمع بنتون در تهران 
پیشنهاد طراحی برای مجتمع بنتون در تهران، ساختاری چندمنظوره را به تصویر می‌کشد که شامل فروشگاه‌ها، دفاتر، فضاهای مسکونی و پارکینگ است و تمامی این موارد حول یک میدان عمومی مرکزی سازماندهی شده‌اند. این میدان فضایی برای تعاملات اجتماعی فراهم می‌کند و در عین حفظ عملکردهای اصلی، ارتباطی یکپارچه با محیط شهری اطراف ایجاد می‌نماید.

نمای جنوبی ساختمان دارای پنجره‌ای بزرگ است که با درختانی در امتداد خیابان ولی‌عصر سایه‌دار شده است، در حالی که نمای شمالی چشم‌اندازهای وسیعی به سوی شهر تهران و کوهستان ارائه می‌دهد. نمای دوپوسته ساختمان، کارایی انرژی و تهویه طبیعی را بهبود می‌بخشد، در حالی که فضای باز در سمت جنوبی جریان هوای طبیعی را تشویق کرده و به پایداری کمک می‌کند.

یک میدان عمومی مرتفع به‌عنوان قلب اجتماعی ساختمان عمل می‌کند و فضایی پوشیده برای خریداران، کارکنان دفاتر و بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد، در حالی که ارتباط با محیط شهری اطراف را تقویت می‌کند. به‌عنوان رهبر پروژه در استودیو Barreca & La Varra، این طرح را برای رقابت بین‌المللی تهران هدایت کرده و موفق به دریافت تقدیر ویژه از میان بیش از ۶۰۰ پیشنهاد بین‌المللی شد.

این پروژه پویایی شهر را با طبیعت ترکیب کرده و فضایی را ایجاد می‌کند که پایداری، تعامل و ارتباط قوی‌تری بین مردم و مکان را تقویت می‌کند. (منبع: .(Studio Barreca & La Varra, 200



گالری | فضای رابط | فضای زندگی- Gallery | Interface | Living پروژه ویلا معاصر – تلفیقی دقیق از فضا، نور و عملکرد
این پروژه ویلا معاصر که توسط استودیو Barreca & La Varra در سال ۲۰۰۹ طراحی شد، نمونه‌ای از دقت در معماری و طراحی داخلی است. به‌عنوان یکی از اعضای تیم، در شکل‌دهی این اقامتگاه دوطبقه مشارکت داشتم. فضاها به سه بخش اصلی تقسیم شده‌اند: گالری، فضای رابط و فضای زندگی، که تعاملی یکپارچه بین عملکرد و زیبایی‌شناسی ایجاد می‌کند.

طراحی بر باز بودن و نور تأکید دارد و استفاده از مواد با کیفیت بالا، خطوط ساده و رنگ‌های گرم، فضایی زیبا و دعوت‌کننده خلق می‌کند. فضاهای عمومی و خصوصی با دقت طراحی شده‌اند تا انعطاف‌پذیری را فراهم آورند و هم برای گردهمایی‌های اجتماعی و هم برای خلوت‌های شخصی مناسب باشند.

مدرنیته و مینیمالیسم زیبایی‌شناسی ویلا را تعریف می‌کنند، در حالی که تأثیرات مدیترانه‌ای شخصیت ویژه‌ای به آن می‌بخشند. این تلفیق هوشمندانه از معماری و طراحی داخلی، ویلایی هماهنگ و کارآمد را به ارمغان می‌آورد. (منبع: Studio Barreca & La Varra, 2009).



الگرو- Alghero
ارتقای رشد شهری از طریق طراحی منظر، معماری و هویت بخشی
پروژه آلگرو در منطقه ماریا پیا، تقاطعی هماهنگ از گردشگری، محیط ‌زیست و هویت محلی ایجاد می‌کند. این طرح، خدمات گردشگری و اقامتی را در چارچوب پارک شهری گسترده با امکانات تفریحی متنوع ادغام کرده است و با برنامه منطقه‌ای منظر ساردینیا همسو شده است تا تعادلی پایدار میان پایداری محیطی و تعاملات اجتماعی ایجاد کند.

به‌عنوان عضو تیم 5+1AA Studio، در زمینه چشم‌انداز معماری، برنامه‌ریزی شهری و استراتژی منظر مشارکت داشتم. طراحی، فرم‌ها و مصالح بومی ساردینیا را با عناصر معاصر ترکیب کرده و ساختارهایی ایجاد می‌کند که با محیط طبیعی و شهری هماهنگ هستند.

برنامه‌ریزی شهری، لایه‌های پراکنده منطقه ماریا پیا را از طریق کریدورهایی که تالاب کالیک را به نوار ساحلی متصل می‌کنند، بازسازی کرده و پیوستگی زیست‌محیطی را تقویت و تعامل اجتماعی را تشویق می‌کند. طراحی منظر، پوشش گیاهی بومی، تپه‌های شنی و جنگل‌های کاج را برای شکل‌دهی به مسیرها، مناطق تفریحی و یک سیستم اکولوژیکی خودپایدار به کار می‌گیرد.

این رویکرد یکپارچه، معماری، برنامه‌ریزی شهری، طراحی منظر و هویت را برای ایجاد محیطی پویا و معنادار که یکپارچگی زیست‌محیطی را حفظ کرده و میراث ساردینیا را گرامی می‌دارد، در هم می‌آمیزد. (منبع: 5+1AA Studio, 2011).






E-mail     Whatsapp



LinkedIn      



Copyright © Ali Behbahani Studio 2024